Vigtigheden af samarbejde frem for egoistiske tanker

samarbejde

Om du bor i ejer-, andels- eller lejebolig er der altid en bestyrelse. Bestyrelsen er valgt af beborene selv, og skal repræsentere alles bedste interesse.

I bestyrelsen bliver der foretaget valg, set på budgettet og samarbejdet med eventuel vicevært om ændringer. De stå samtidigt til ansvar for vedligeholdelsen af området, og er dem du skal tage kontakt til hvis du har nogle forslag eller ønsker de tager op.

Det er vigtigt at bestyrelsen har et godt samarbejde, og ikke lader personlige fordomme eller lignende komme i vejen for hvad der er bedst for afdelingen og hvad der skal prioriteres.

 Er alle repræsenteret?

Det kan være svært at få en god repræsentation af alle beborene i afdelingen. Der er typerne som bliver væk fra afdelingsmøder, og dermed ikke kan blive valgt. Der er de meget karismatiske personer som både kan have de samme og forskellige meninger. Og der er også altid dem der har nogle meget stærke meninger og ikke kan forstå de andre ikke har den samme.

Det kan være en bestyrelse kun består af en eller to typer mennesker, fordi de lige har den egenskab at alle kan lide dem. Dette betyder ikke de nødvendigvis ved hvad der er bedst for afdelingen, eller kan finde ud af at trumfe igennem.

Nogle bestyrelser består rent af kvinder eller mænd, eller med en meget lille fordeling. Dette kan fungere, men i de fleste tilfælde vil prioriteterne ligge helt forskelligt, og tempoet ligeså. Bliver det asfalten og taget der skal laves, eller er det legepladsen og gartner arbejde som skal først?

Det gælder om at finde den gyldne mellemvej, og ikke være bange for at sige sin mening og tale op. Dog skal man også huske at man ikke bare skal tale for at tale, men det skal være konstruktivt og omkring emnet.