Skønne omgivelser giver ro

kildehøj

Efter at have været på tur rundt til flere af landets behandlingscentre, er en helt klar konklusion således: Jo roligere og jo mere natur i omgivelserne, jo bedre resultat for patienterne.

Specielt Kildehøj Privathospital var helt overtruffen. Her arbejder de også med de mennesker, som har brug for at komme lidt væk, men ikke at blive lukket inde. De har fundet den gyldne mellemvej.

Det er naturligvis godt for folk at komme væk fra de omgivelser, der i første omgang har ledt til sygdom. Men dette betyder ikke man skal isoleres totalt. At blive sat sammen med andre der forstår hvad man går igennem, samt et personale med forståelse og en natur der giver ro, har man opskriften på fremgang.

Privathospitaler

Hvad privathospitalerne specialisere sig for, variere meget. Nogle har fokust på plastikkirugi, det er disse vi ser reklamer for og hører meget om på gaden. Derudover er der steder som Kildehøj, der vælger en mere praktisk fremgangsmåde.

De har nemlig, som det første danske privathospital, valgt at specialisere sig indenfor spiseforstyrrelser. Om det er anoreksi, BED eller bulimi er dem ligevidt. Med den viden, og efterhånden gode erfaring, de har tillagt sig, er alle i gode hænder og sikre på et godt forløb.

Udover at give behandling til dem der lider under sygdommen, er der også muligheder for de pårørende. Da det er et meget netværksorienteret sted, er der mulighed for at dele sine historier, og muligvis finde vendskaber der kan bruges senere hen, en slags støtte hvor de har været igennem det samme og fulgt ens eget forløb.

Fordele ved at undgå den offentlige sektor

Når man vælger et privathospital, er det oftest fordi man gerne vil undgå de offentlige institutioner. Nogle vil endda påstå at forskellen ligger i, at de offentlige er der for at hjælpe borgere, mens de private er der for den individuelle person. Ved at have et individuelt forløb, sikre du dig nemlig også en behandling der kan hjælpe dig.

Det kan være farligt at “gøre som de andre”, eller på anden vis få en generel behandling. Der er mange forskellige årsager til man får sygdommen, hvad der kan gøre den værre, og hvad der kan gøre den bedre. Og det er jo helst en forbedring vi skal se komme.

Det er naturligvis ikke kun plastik kirurgi og spiseforstyrrelser man kan behandles for på privathospitaler. Det spænder ud til flere psykiske lidelser som OCD og ligende, ligesom ud til flere fysiske skader hvis man hellere vil betale sig fra det, og komme foran i køen.