Sådan opnår du et sundere indeklima

indeklima

Dårligt indeklima er hæmmende for de fleste. Det er således ikke sundt at befinde sig i – hverken på arbejdspladsen eller hjemme. Du bliver hurtigt træt og sløv, hvis du befinder dig i et dårligt indeklima i længere tid. Det har derfor en frustrerende virkning på de fleste. Din energiløsning kan være medvirkende til, at du har dårligt indeklima derhjemme. Har du eksempelvis el-varme er det derfor overvejelsen værd at skifte den ud med en luft til luft-varmepumpe.

Hvad er en luft til luft-varmepumpe?

En luft til luft-varmepumpe er en energiløsning, der er velegnet til mindre helårshuse og sommerhuse, da den primært varmer den stue op den står i. En luft til luft-varmepumpe er den del billigere end elvarme, hvormed du ligeledes opnår besparelser på varmeregningen, hvis du skifter fra elvarme.

Luft til luft-varmepumper er billige at sætte op, selvkørende og kan fungere afkølende om sommeren. Der er således en række fordele ved at skifte elvarmen ud, hvis du bor i et mindre helårshus eller sommerhus. Varmen sendes ud i huset og skaber cirkulation, hvilket gør, at husets indeklima forbedres. Dette er særligt relevant, hvis der er tale om et helårshus.

Så vigtigt er indeklimaet

Der er flere forskellige faktorer, der påvirker indeklimaet, eksempelvis luftfugtighed, temperatur og luftens renhed. Indeklimaet betyder således både meget for boligens stand og dem, der bor i den. Selvom du er væk på arbejde 8 timer om dagen, kan det stadig være skadende at komme hjem til en bolig med dårligt indeklima.

Dårligt indeklima kan udvikle skimmelsvamp og fugt i boligen og kan ligeledes have en helbredsmæssigt skadende effekt på husets beboere. Det er derfor vigtigt, at du ikke undervurderer betydningen af godt indeklima og derfor handler aktivt, hvis du bor i et hus med dårligt indeklima.

En luft til luft-varmepumpe er en ideel løsning til dine indeklimaproblemer, hvis du bor i en mindre bolig. Ikke nok med, at du sparer på varmeregningen, så skåner du også dig selv, dit hus og miljøet samtidig. Der er med andre ord mange grunde til at kigge din energiløsning efter i sømmene.

Bor du i et større hus, er en luft til luft-varmepumpe ikke tilstrækkelig. Hertil findes der en række andre alternativer på markedet. Dansk Varme Service er totalleverandør af energiløsninger og har også den helt rigtige til dig. Du har mulighed for at kontakte en energivejleder som vurderer, hvilken energiløsning, der er bedst for netop din bolig. Der er således god, kompetent hjælp at hente, hvis du ønsker at optimere din bolig og skabe et bedre indeklima.