Sådan finder du den rette a-kasse!

huslaan og husforsikring

I Danmark er der omkring 26 a-kasser og derfor kan det være svært at vælge én. Så hvilke faktorer skal man tage i betragtning, når man skal til at vælge a-kasse?  Læs mere herunder.

Hvorfor har jeg brug for en a-kasse?

En a-kasse kan varmt anbefales, da den er med til at forsikre dig i tilfælde af arbejdsløshed. Dette skyldes, at du modtager et månedligt beløb, kaldt dagpenge, som er med til at sikre økonomisk tryghed og stabilitet indtil du kan finde et job igen.

På den måde behøver du ikke at bekymre dig over dette i denne periode og i stedet kan du koncentrere dig om din arbejdssøgning, som din a-kasse desuden også hjælper dig med. De tilbyder dig professionel og kompetent sparring, hvor du får hjælp med dit CV og ding motiveret ansøgning samt vejledning omkring dine karriere muligheder.

Med en a-kasse har du derudover også mulighed for faglig udvikling, da du bliver tilbudt andre medlemsfordele hos dine a-kasse såsom kompetenceudviklende kurser, der har til formål at gøre dig en mere attraktiv kandidat ude på arbejdsmarkedet. Du har blandt andet mulighed for at styrke dine IT-færdigheder og tilmed dig en efteruddannelse.

Hvordan finder jeg den rette a-kasse for mig?

Afhængigt af hvordan du er som person og hvad dine prioriteter i livet er, så ændres faktorernes betydning for dit valg, men grundlæggende tager alle udgangspunkt i de samme aspekter, når de skal til at vælge a-kasse.

Først og fremmest vil det være en god idé at tjekke hvilke a-kasser passer bedst til din økonomi. Dette kan du gøre på Mikonomi.dk, hvor du kan finde frem til en billig a-kasse. De fleste ligger mellem 400 og 500 kr. men selvom der ikke er stor forskel mellem dem kan den lille prisforskel betyde meget på lang sigt.

Dernæst kan man begynde med at tjekke branche- og udviklingsmulighederne, da det vil være skønt, hvis din a-kasse kan hjælpe med at forbedre dine egenskaber så du har større muligheder for at finde et job hurtigt.

Andre faktorer såsom a-kassens beliggenhed, dens politiske ståsted, osv. kan også tages i betragtning.

Med fagforening eller uden?

Et andet relevant  aspekt at tage hensyn, når du skal til at vælge a-kasse er om du vil have fagforening med eller ej? De fleste vil hellere undvære det, da det koster flere penge, men det kan også gavne dig at være medlem af en fagforening. Det kommer an på dine behov og dine ønsker.

Overordnet kan en fagforening hjælpe dig med at få styr på dine juridiske rettigheder. De tilbyder dig juridisk hjælp og vejleder dig i tilfælde af at du er ikke bliver betalt nok i løn eller hvis din arbejdsplads fyrer dig uden grund. Desuden har du også mulighed for at få adgang til medlemsfordele såsom rabatter og tilbuds til butikker og en række oplevelser.

Derfor kan det være anbefalelsesværdigt at være medlem af både en a-kasse og en fagforening, men du kan også nøjes med en a-kasse, hvis du ikke lige har pengene for en fagforening eller hvis du ikke synes, at du få noget nyttigt ud af en fagforening.