Inspirationer til en vild ferie

safari

Når det er tid til en ferie, går tankerne hen mod hvide strande, blå hav og solbadning, hvilken i bund og grund også er fint nok. Men hvis du har været på badeferie rimelig mange gange efterhånden, og kunne tænke dig at holde en ferie, der er lidt vildere, skal du læse denne blog for at få en inspiration til at holde en ferie, der er lidt ud over det sædvanlige.

Hvorfor ikke tage på safari i Afrika?

At tage på en safari ferie i Afrika minder lidt om at tage i zoologisk have, bare meget bedre! Det vil være som at tage på et eventyr, hvor man kommer helt tæt på naturen og se de vilde dyr i deres naturlige omgivelser. Endvidere byder de afrikanske naturreservater og nationalparker på fantastisk og storslået natur og millionvis af vilde dyr.

De bedste lande at tage på safaritur i Afrika er blandt andet Kenya og Tanzania, som har de største nationalparker og den største koncentration af dyr i hele verden. På en safari her vil du helt sikkert komme til at se alt fra løver, giraffer, afrikanske elefanter, gnuer, zebraer, næsehorn, flodheste, leoparder, vandbøfler, aber, lyserøde flamingoer og mange flere. Dyre- og fulgearterne, som findes i begge land, er utallige.

Inden du beslutter dig for at tage på en safari ferie, skal du selvfølgelig foretage visse forholdsregler, da forholdene i de afrikanske lande, såsom klimaet og faciliteterne, ikke er helt sikre for danskere eller folk fra norden. Du skal på forhånd undersøge, om du skal vaccineres mod bestemte sygdomme som eksempelvis malaria eller hepatitis, og du skal også sørge for at have en rejseforsikring, der dækker dig på en sådanne ferie. Derudover skal du undersøge, hvad du skal pakke med i kufferten, så du ikke står og mangler de nødvendige ting dernede.

Efter at have foretaget de nødvendige forholdsregler, er der næsten intet du skal frygte i forbindelse med en safari rejse. Tag bare din familie, vennerne og kameraet i hånden, og tag på den vildeste ferie og få en oplevelse for livet.

Hvad med en usædvanlig rejse til Asien?

Når jeg siger Asien, tænker du måske igen på hvide sandstrande og solbadning, men Asien byder faktisk på mere end det. Hvad siger du til en kulturrejse til Asien? På en kulturrejse vil du blandt andet komme til at opleve landets kultur på tæt hånd, se de smukke seværdigheder og kulturskatte og lære befolkningen og hverdagslivet i et asiatisk land at kende.

På en kulturrejse skal man gå udenom de store turistpræget områder, og tage hen på de spændende afkroge af landet. Man kan også tage til storbyerne og se fantastiske bygningsværker og lære om det pågældende lands historie. Du kan for eksempel tage på en berigende kulturrejse i Indien, Kina, Tibet, Nepal, Burma, Sri Lanka, Cambodja og andre steder, som du kunne komme i tanke om. Du skal blot undgå de mest populære steder for turister for at opleve ægte asiatisk kultur og hverdagsliv.

På en kulturrejse til Asien vil du helt sikkert komme til at opleve smukke byer, den frodige tropiske natur og livet med det hele. Dog skal du også her undersøge, hvilke vacciner du skal have inden afrejsen samt de andre nødvendige forholdsregler, så du er bedst beskyttet på rejsen.

Hvilket rejseselskab er bedst?

Hvis du er lidt tøvende i forhold til at skulle komme så tæt på vilde dyr på en safarirejse, eller i forhold til at rejse til uvante steder i Asien, skal du ikke fortvivle. Der findes rejseselskaber, som kan arrangere hele ferien for dig, og som sørger for at stille alt til din rådighed fra rejseledere, guider til hotelophold.

Når det kommer til at vælge et rejseselskab, skal du selvfølgelig vælge et, som tilbyder disse typer af rejser. Kipling Travel er for eksempel et rejsebureau, som arrangerer safari rejser til Afrika og kulturrejser til Asien.