Hvordan spare man bedst?

pension

Vi kunne alle godt tænke os at have lidt ekstra mellem hænderne, eller hvertfald at finde ud af hvorfor vi ikke har. Mange oplever at selvom deres indtægt stiger, så har de stadig ikke flere penge tilovers.

Dette skyldes som regel, at vi bruger de penge vi har, er vores indtægter steget, retfærdiggøre vi at udgifterne også gør. Dette sker ikke altid bevidst, men det er noget vi stadig overvejer i vores tanker, når vi er ude og handle.

Økonomisk gennemgang

En meget klassisk metode til at finde hvor der er penge at spare, er gennem et budgetskema. Her tager men en gennemgang af sine udgifter, og sætter det op imod ens indtægter. Bruger man et regneark, til at holde styr på pengene, giver det et godt overblik.

Ved at bruge et regneark, kan man nemlig ændre i fx. beløbet til mad, og se hvor stor en forskel det gør på årsbasis, og hvor meget der ellers skal spares andre steder. Det er også en måde at teste andre abonnementer.

Det kan være ved at indsætte prisen på en forskring, internettet, tv eller lignende, og se om der er råd til at opgradere, eller om det er tid til at ned gradere. Ved også at kunne ændre i sine indtægter, er det muligt at forudse ens udgifter, hvis man ved indtægterne ændre sig fx. hvis man går deltid.

Ændre i vaner

En anden metode, er at se på sine vaner. Har man hang til at være impulsiv under sine indkøb, skal man til at finde en løsning på dette. Det kan fx være at lave en indkøbsliste, og holde sig til den.

En anden vane der kan ændres, er transport. Er det muligt, så tag cyklen. Her spare du transport udgifter i form af benzin. Og du får samtidigt også motion, selvom du ikke styrter afsted, får du bevægelse ind i daglig dagen.

Noget andet man kan gøre, er at investere i lidt dyrer produkter. Det lyder måske underligt, men ved at købe en spare pære eller spare bruser, er udgiften lidt højere, men med tiden er det billigere i drift.