Er pillefyr vejen frem?

Træ og opvarmning

De seneste år har der været stor debat om grønne energiformer, da det er vigtigt, at vi som menneskehed finder andre og alternative energiformer. De fossile energiformer såsom olie og gas er, udover at de er ved at slippe op, også utrolig dårlige for miljøet. Derfor er det godt, at der er kommet alternativer såsom pillefyr, solceller og jordvarme.  Det er vigtigt, at man tænker på miljøet, men opvarmningsmetoden skal stadig være velfungerende og ikke skabe for meget bøvl i hverdagen, før det bliver en reel succes. Alt tyder på, at dette netop er tilfældet med pillefyret, som derfor måske er vejen frem!

Hvad er et pillefyr?

Et pillefyr er et alternativ til de traditionelle opvarmningsmetoder såsom gas og olie. Med et pillefyr fyrer man med træpiller, som er lavet af træspåner og savsmuld. Et pillefyr kan snildt opvarme et stort enfamiliehus, dog er der stadig problemer ved større ejendomme såsom lejligheds komplekser og lignende. Men indtil videre fungerer pillefyret utrolig godt i private hjem, der er endda flere fordele for husejeren ved at investere i et pillefyr, frem for at bruge traditionelle olie- eller gasfyr.

Fordele ved et pillefyr:

Der er en flere fordele ved et pillefyr, både fordele for husejeren, men også fordele for verdenen. Disse er:

  • Fordel for miljøet
    Der er en klar fordel for miljøet ved at benytte et pillefyr, da et pillefyr er en CO2-neautral form for opvarmning. Således er det langt bedre at opvarme sit hjem med et pillefyr, end det er at opvarme sit hjem med olie eller gas, da man ikke øger den globale opvarmning.
  • Fordel for husejeren
    Ved at skifte til et pillefyr frem for de traditionelle opvarmningsformer, vil husejeren kunne halvere sin varmeregning. Træpiller er langt billigere end olie og gas, hvorfor at det i længden vil blive en rigtig god investering at installere et pillefyr i sit hus. En halvering af udgifterne til opvarmning af hjemmet er noget, som de fleste vil velkomme med åbne arme.

Alt dette kan næsten lyde for godt til at være sandt, og de fleste ville tænke, “er der ikke nogle ulemper?”. For at være fair er der en mindre ulempe ved et pillefyr, og det er, at fyret skal fyldes op med træpiller én gang om ugen. Dermed er det ikke lige så komfortabelt som olie eller gas, da man ved disse former ikke skal fylde fyret op en gang om ugen.

Dog bør de to fordele overtrumfe ulempen, hvorfor det burde være klart for de fleste, at pillefyret er vejen frem!