Bygklogt – solceller på carporten eller en anden overdækning

Carport-med-grus

Står du og skal udbygge huset med eksempelvist en carport eller en anden overdækning, så kan det være værd at overveje, at tilslutte solceller. Solcellerne vil kunne virke som et godt supplement til elforbruget, og vil ikke ødelægge arkitekturen på huset. Samtidig er det en god løsning for dem, der ikke vil placere solceller på husets tag, men stadig gerne vil have de fordele som solcellerne bringer med sig.

Hvordan virker solcellerne?

Solceller fungerer lidt på samme måde som en lommeregner med indbyggede solceller. Det eneste solcellerne derfor kræver er dagslys for at fungere, hvilket betyder at de også kan producere strøm på en overskyet dag.

Mere præcist virker solcelleanlægget på den måde, at når dagslyset rammer solcellerne, så sendes der strøm ind til en såkaldt inverter opsat i huset. Denne sørger for at omdanne den producerede strøm fra jævnstrøm til vekselstrøm. Derefter har man strøm til alle de elektriske apparater i hjemmet. Jo stærkere lys der bliver optaget, desto mere energi kan solcellerne imidlertid levere.

Med solceller kan man opleve, at man ikke får brugt alt den strøm som produceres, men det er der en løsning for. Den overskydende strøm der nu engang skulle være, kan blive brugt af andre som også er tilsluttet el-nettet. Det betyder, at man kan sælge den energi som man ikke selv forbruger. Dermed bliver man uafhængig af andre for at fremskaffe sin elektricitet, samtidig med at man kan hjælpe andre med at få strøm i deres hus.

Mange fordele

En af de større fordele ved at anvende solceller, er at det er en af de grønneste energikilder på markedet, samtidig med at det er med til at gavne din økonomi. Men det er ikke det eneste. Overordnet set kan du bl.a. se følgende fordele:

  • Du kan producere din egen elektricitet fra en fri og grøn energikilde – solen.
  • Solceller forurener og støjer ikke.
  • Lang levetid med minimal vedligeholdelse.
  • Du deltager aktivt i at reducere CO2-udslippet og sparer penge på samme tid.
  • Giver muligheden for at sælge sin overskydende elektricitet.
  • Du bliver uafhængig – du behøver ikke andre for at få el.

Få et tilbud

Er du i gang med udbygningen, eller tænker du blot at solceller kunne være en god idé, så kan der let indsamles en række tilbud på GreenMatch, hvor der også kan findes yderligere information. Alt det kræver for at få tildelt en række tilbud, er at du udfylder kontaktformularen på deres hjemmeside med dine behov, hvorefter du vil få skræddersyet en løsning der passer bedst til dig.