Bliv mere tryg med tyverisikring af dit hjem

indbrud

Du vil måske ikke tro det, men sandheden er, at Danmark holder en rekordhøj statistik i indbrud blandt de nordiske land, og samtidig topper vi også indbrudsstatistikken i Europa. I 2012 blev der begået næsten 800 indbrud pr. 100.000 indbyggere i Danmark, hvilket svarer til, at der herhjemme i Danmark sker fem indbrud på en time. I 2013 blev det blevet en anelse bedre, men stadig foruroligende, da der allerede i det 1. kvartal i 2013 blev begået 192 indbrud pr. 100.000 indbyggere. I dag ligger vi stadig i toppen af statistikken, hvilket er både overraskende og skræmmende. Her på siden kan du få nyttige informationer og gode råd omkring, hvad du kan gøre for at sikre dig og dit hus mod indbrud.

Hvor og hvornår kan der ske indbrud?

Der er nogle generelle mønstre og tendenser, når det kommer til hvor og hvornår, der bliver begået flest indbrud. For eksempel sker der flere indbrud i storbyerne end i provinsbyer eller på landet. Risikoen for tyveri er også større omkring højtiderne og perioderne, hvor folk normalt er på ferie. I Sommerferien og ved juletid oplever man flest indbrud, men der kan stadig blive begået indbrud hver dag, så det er bedst, at du har en permanent løsning for sikringen mod tyveri.

For bedst at vurdere om dit hus er indbrudsvenligt skal du tjekke følgende:

 • Er der i boligområdet gode flugtveje, som fx stier ud til hovedvejen eller mange skjulte stier, som leder et sted hen?
 • Er der gode gemmesteder, som fx høj og tæt bevoksning eller et plankeværk rundt omkring?
 • Ligger dit boligområde tæt på en bus/togstation eller et shoppingcenter, som tyven kan flygte hen til?
 • Bor du i et boligområde, hvor der ikke plejer at være mange mennesker hjemme om dagen?
 • Er der normalt meget støj i dit boligområde, så man ikke ville kunne høre, når der sker et indbrud?
 • Bor du i en etageejendom, sker der kun indbrud gennem hoveddøren eller altanen. Her skal du sikre dit hjem bedst muligt.

Få hjælp til at sikre dit hus mod indbrud

Det anbefales, at du selv søger efter informationerne og får hjælp til at tyverisikre dit hus. Når du skal sikre din bolig, skal du helst finde en god balance, så det både er svært for en tyv at bryde ind, men det skal ikke være for besværligt for dig selv eller din familie at komme ind og ud af huset. Her skal man huske på, at i tilfælde af at der opstår brand i boligen, skal man hurtigt kunne komme ud.

Sagerne med indbrud viser, at en tyv bruger tid på at vurdere, hvor nemt eller svært det er at bryde ind i en bolig. Tyvene går som regel efter boliger med slidte døre eller vinduer, eller hvis de kan se, at der ikke er ordentlige låse ved dørene eller vinduerne. Det er derfor dybt nødvendigt, at du sørger for at alle dine døre og vinduer er forsynet med låse, som er svære at bryde op af tyve. Her er det en meget god idé, at du lader dig rådgive af fagmænd og får sat nogle tyverisikringer op.

Udover at du sikrer din bolig rent teknisk, er der også gode råd, som du kan følge for at holde tyvene ude permanent. Du kan gøre følgende ting:

 • Luk og lås alle dørene hver gang, du forlader huset.
 • Læg dine værdifulde ejendele væk, så tyvene ikke kan se dem igennem vinduerne.
 • Hold hækken relativ lav, så det er nemt for naboerne at se udefra, om der skulle være et indbrud i dit hus.
 • Lås evt. værktøj og andre haveredskaber inde, så en tyv ikke kan bruge dem til at bryde ind med.
 • Lad et par lys og radioen være tændt, når i er ude af huset, så det ikke virker tomt.

Begynd tyverisikring af dit hjem for at få en tryggere hverdag for dig selv og din familie. Du kan med en stor fordel finde produkter, der kan hjælpe dig med at sikre din bolig imod indbrud på www.billigsikring.dk.

Kilde:
www.dkr.dk
www.stopindbrud.dk