At sende de unge på sprogrejse

sprogrejser

Det er noget der opfordres til fra både højre og venstre. Det er noget vi hører anbefalinger om dagligt, og som regel også de gode af slagsen. Nemlig at sende vores unge poder ud i den store verden.

Sprogrejser har virkelig taget fart de sidste år, specielt fordi man kan slå to fluer med et smæk. Den unge kan komme på ferie, og og se verden, samtidig med at blive undervist. Og mange gør dette i sommerferien.

Hvis man herhjemme fik afvide man skulle i sommerskole, ville der opstå ramaskrig og konflikt. Men fordi man nu får bonussen ved at rejse ud, og opleve en ny kultur i et fremmed land. Et ekstra plus er også, at man lærer sproget, og at man lærer det hurtigere i sprogets hjemland.

Men er det bare en sommerskole?

Både ja og nej. Ja på den måde, at man er i skole i det der ellers ville være ens sommerferie fra den danske skole. Nej på den måde, at det er en frivillig mulighed, og at man får så meget ekstra ud over undervisningen. Man får et helt nyt netværk af mennesker omkring sig.

Der er naturligvis en tur på skolebænken, men det der lærers på en sprogrejse, kan også bruges med det samme, og lige der hvor man befinder sig. Er du ved at lærer spansk, så kan du stille og roligt lærer at kommunikere med lokalsamfundet, og læse dig frem til varene på hylderne.

Derudover kan man også øve sig med sine nyfundne bekendtskaber. Det kan være at man som udgangspunkt har kommunikeret på engelsk da dette er et klassisk fælles sprog. Men nu er man i den unikke situation, hvor flere gerne vil lærer et helt tredje sprog, så hvorfor ikke tale og øve det indbyrdes?

Sjov og ballade

Det er faktisk sådan, at denne type rejser sjældent bringer nogen form for ubehag med sig. Der er flere variationer af rejser også, blandt andet med hensyn til boligmuligheder, undervisnings niveau og længde på opholdet.

Nogle af de korte ture kan være ned til 2 uger, andre kan vælge at tage afsted på en hel uddannelse, dette kaldes ofte et highschool year. Det svinger meget efter behov, er det for sproget skyld, så rejser man typisk under en måned, er det for en mere omfangsrig oplevelse, tager man uddannelsen.

Med hensyn til bolig, så er det meget normalt at man som sprogrejse studerende bor hos en lokal familie.