5 grunde til at dit barn skal studere musik

Undervisning i klaver

Musik er en stor del af alles hverdag, og den har betydning for manges liv. Musik er overalt og er næsten uundgåeligt. Som forældre er det dit ansvar at gøre dit barn bevidst om musikkens betydning i verden – og hvilken anden måde er bedre end at introducere dit barn for undervisning i musik?

Det er aldrig for tidligt at studere musik. Uanset om det sker på guitar, klaver eller violin. Faktisk forholder det sig således, at jo tidligere dit barn begynder at spille musik, jo nemmere vil han/hun have ved at lære det.

Som alt andet, er det nemmest at lære noget, jo yngre man er.

Dette skal naturligvis gøres med måde, men skal alt ikke det?

1. Fordi musik er en stor del af vores eksistens

Musik er en fast del af mange menneskers hverdag; I bilen, i bussen, på cyklen og på jobbet. Vi lytter til musik alle vegne, og det er kun blevet nemmere med smartphonen.

Introducerer du dit barn for musikkens og instrumenternes muligheder, vil dit barn have nemmere ved at udtrykke sig selv. Børn udtrykker sig uanset hvad, så hvorfor ikke lade dem gøre det igennem noget så smukt som musikken?

2. Det er bevist, at det forbedrer dit barns andre evner

Utallige undersøgelser har bevist, at der eksisterer en sammenhæng mellem musik og kognitive evner. Musik er med til udvikle unge hjerner på sådan en måde, at sindet bliver hurtigere modnet og  bedre i stand til at lære andre fag.

3. De matematiske evner bliver bedre

I forbindelse med at dit barns analytiske evner bliver forbedret, vil det have nemmere ved at takle matematiske problemstillinger. Musik indeholder forskellige fraktioner, forhold og proportioner, som alle er vigtige i matematikkens verden.

4. Det øger selvtilliden

For at et barn kan få en behagelig og sund opvækst, er det vigtigt at det vokser op med selvtillid – noget som musik kan skabe!

Når vi kan spille på en instrument, føler vi os automatisk mere selvsikre. Det er hårdt at lære et instrument at kende, og det er værd at fejre!

Så føler dit barn sig usikker, så overvej at introducere ham/hun for musikkens uendelige muligheder.

5.Fordi det er sjovt!

På trods af alle de fordele, der er forbundet med musikkens sprog, så er det vigtigste, at det skal være sjovt. Der er ikke noget ved at bruge flere timer om ugen på noget, man inderst inde ikke har lyst til.